2011. június 21., kedd

TOP 5 AUTÓ & ITAL LOGÓK

Rengeteg "don't drink and drive" kampány napvilágot láttott már... egyik jobb mint a másik, és ezzel a bejegyzéssel nem is kivánok ezek ellen kampányolni... Remélem senki nem értelmezi majd így, hogy meg osztom veletek azokat az autó és ital logókat melyeket grafikailag vagy stílusilag nagy hatással voltak vagy vannak rám...

elsőként nézzük az autókat: az oroszlán, a jaguár, a vadló, a kos és a bika elmentek csajozni...azaz kiváncsi vagyok szerintetek melyik logó a legcsajozósabb?

1. Peugeot (a tavaly ráncfelvaráson át esett  szímbolum nem csak azért lopta a szívembe magát, mert egy 206-os boldogít az utakon) 2. Jaguár (mindig is a kifinomult sportosság jelképe volt számomra) 3. Ford Mustang (nincs az a férfi kinek ne dobogtatná meg szívét, a függetlenség szabadságot jelentette számomra) 4. Dodge (az utóbbi pár évben lett igazán karakteres a logó és a modelljei is, igazán vad, kemény, falakat korlátokat nem tűrő jelleggel bír képzeletemben) 5. Lamborghini ( a tűzes bika, ha olasz luxus autóról van szó sokak számára a tűzpiros Ferrari villan be elsőre, számomra mégis különlegesebb a bikás logó, mert míg mind a kettő igazán erős autó benyomását kellti az emberben a Mustang logóját nem képes űberelni egyetlen lóvas logó sem ...  sajnalom Ferrari... :D )


második körben lássuk az italokat: nem tudom meg magyarázni nektek, hogy miért volt nehezebb a top 5 ital logós listám össze állítanom... így a számomra igazán érdekes logók a következők:
1. Bacardi (nagyon hozza számomra a Kubai életérzést) 2. Johnnie Walker (már - már kultusz logó, a kifinomult úriember, igazán karakteres akár az amit a márka képvisel) 3. Starbucks (sokáig nem jöttem rá - pedig igazán hiu vagyok ha a vizuális inteligenciámról van szó - hogy a szememnek oly kedves logóban egy sellő szerepel, egy kis utána járással nem maradt el az "Aha" effektus sem :) 4.Ursus (a kolozsvári sörgyár jelképe igazán a helyi sörpiac éke) 5. Jägermeister (az bíztos, hogy ez a vadászlikör igazán profi módon nyított a fiatal korosztály felé, mindezt úgy, hogy a logó olyan elemeket is tartalmaz - gondolok itt a keresztre - mely egyértelműen nem a fiatalok top jelképei közé  tartoznak)


És nektek melyik autó vagy ital logó tetszik a top listámból esetleg melyik a ti kedvencetek ebben a két kategóriában?

8 megjegyzés:

  1. Ha auto, akkor az egyszeruseggel es megis nagy hatasaval a Merci logoja meg a csucson van.

    VálaszTörlés
  2. Ha már az autóknál tartunk, számomra a kis oroszlán semmiképp nem szívdobogtató - fehérnép létemre(és most bocsánatot kérek a Peugeot tulajoktól :D Tudom, mindkettőtöknek az van.... :P ).
    Annál inkább listavezető viszont a Mustang lovacskája. Abban a "lovacskában" minden benne van, ami jellemzi őt. Nincs az a csaj, aki ne fordulna meg utána, és nincs az a nő (és itt most szigorúan nem gondolok a hétvégi sofőr hölgyekre! ), aki a megfordulás után ne folytatná a gondolatot: "...hmm...de meg tudnálak kergetni, aranyom..." :)

    Mindezek ellenére (nem a logó miatt) közepespénzű, hosszúlábú :), nagy teret, erőt és stabilitást szerető (és még sorolhatnám...) emberként ("csajként") még mindig az Audira esküszöm.

    VálaszTörlés
  3. Dezso inkabb logokrol beszelt, nem annyira konkretan autokrol. HA mar autok, akkor semmikepp sem Mustang, de az Audi mar szamba jonne pl. egy Allroad vagy az A3 tol felfele szinte mindegyik. Kerdes, hogy ki fizetne ki:).
    Azonban a kicsi oroszlan vedelmere: jopar A4 - A6 azert maradt meg mogottunk. :))

    VálaszTörlés
  4. Az auto logok kozul nekem a peugeot logoja a kedvencem, mert olyan formas kis autok szamomra . :-)
    Az ital logok kozul a Bacardi ami inkabb kejon. Hat szamomra egyik ital sem igazan noi italok koze tartozik, tul erosek.:-))

    VálaszTörlés
  5. Hat itt az italok es autokrol... akarhogy is megjegyezted hogy nem a don`t drink and drive ellen kampanyolsz, amikor a johnnie walker hez ertem egybol eszembejutott a Johnnie Walked-os kampany:) http://www.adrants.com/images/johnnie_walked.jpg

    VálaszTörlés
  6. Nehéz elkülöníteni a logót attól amit képvisel, mert ahogy ránézel már magad előtt látod azt is amin rajta van vagy érzed az ízét.Igy együtt nekem a kis lovacska a nyerő és a Jägermeister logója, és persze az ami benne van:))

    VálaszTörlés
  7. Nekem az autós logók közül a Jaguár és a Ford Mustang logója tetszik a legjobban. A jaguár számomra egyben képviseli az erőt, eleganciát, luxust, kifinomultságot, szépséget, és még sorolhatnám. A lovacska logóról a szabadságra gondolok először, egy igazi feledhetetlen életérzésre.

    Az italok közül, amelyek logóját sorrendbe állítottad,egyiket sem fogyasztom, de ennek ellenére a Bacardi a nyerő nálam is, pl. a Bacardi Breezel-t imádom! :D

    VálaszTörlés
  8. Nem elfogultsagbol, mert nekem is az van, Peugeot logo parti vagyok es az italoknal sztem a Jagermeister, de a legcsajozosabb megis a Jaguar es a Jonnie Walker :)

    VálaszTörlés